Nyitóoldal > Tömlők > Ipari tömlők

Ipari tömlők

Széles választékban kínálunk ipari tömlőket.

Széles választékban kínálunk ipari tömlőket a vegyipar (pl.:gyógyszergyártás, festékgyártás, festőműhelyek, stb.) , az élelmiszeripar, (pl.: ivóvíz és/vagy gyümölcslé gyártás, borászat, sörgyártás, tejipar, stb.)  az építőipar mellett az autóipar és a szolgáltató ipar (pl.:autómosók, benzinkutak, stb.) részére is. Ha tömlőt keres, válasszon minket, mert professzionális megoldást ajánlunk minden felhasználási területre.

Röviden az ipari tömlőkről:

Az ipari gumitömlők anyagszállításra alkalmas műszaki gumitermékek. Hasonlóan más ipari gumitermékekhez a felhasználástól függően változnak az anyagösszetételeik.

A tömlők szerkezeti felépítésükben/ konstrukciójukban azonosak.

Főbb részei

  • Lélek (belső gumiréteg)
  • Erősítőváz (szilárdsághordozó)
  • Borító (külső gumiréteg)
  • Csatlakozó (szerelvény)

Lélek: belső gumiréteg, melynek feladata, hogy elzárja a szállítandó közeget a környezettől, valamint védi az erősítővázat a szállítandó anyagtól. Vastagsága, általában 1-4 mm vastag, de az abrazív anyagok szállítására alkalmas kopásálló lélek az optimális élettartam biztosíthatósága miatt akár 10-15 mm is lehet.

Erősítőváz: szilárdsághordozó, feladata, hogy a tömlőnek megfelelő nyomásállóságot és/vagy vákum -állóságot biztosítson. Anyaga pamut, poliészter, aramid, acél, egyéb fém, stb. kialakítása szövet, szál, spirál, stb. A szövet betétes tömlők kis, a fonatolt vagy sodrott textilbetétes tömlők közepes, míg a spirálbetétes tömlők nagy nyomáson és/vagy vákumon használhatók.

Borító: külső gumiréteg, melynek feladata, hogy védje a tömlő erősítővázát és alkalmassá tegye a tömlőt az adott közegben és adott körülmények közötti működére/ üzemelésre. Vastagsága, a felhasználási körülményektől függ.

Csatlakozó: tömlővégi szerelvény, hogy a tömlők egymáshoz, és/vagy más elemekhez, rendszerekhez kapcsolhatók legyenek, a csatlakozó általában tömítéssel ellátott, anyaga műanyag, fém (vas, acél, alumínium, réz, stb.). Kialakítása, gyárilag (a gyártási technológiában) vagy utólag szerelt.

A termékeken feltüntetett főbb műszaki paramétereinek felső határértéken való használatakor vagy e fölött, esetleg más felhasználásra gyártott tömlők használata esetén a tömlők élettartama lényegesen lecsökkenhet!

 

 

Elakadt? Segítünk!
+36 23 511 690 | +36 30 311 6243
- vagy -