Nyitóoldal > Szállítóberendezések

Szállítóberendezések

Szállítóberendezések

A folyamatos szállítóberendezések/szállítószalagok három fő szerkezeti részből állnak:

-          acélszerkezetű váz feszítő, fordító és terelő dobokkal és görgőkkel, valamint feladó és leadó részekkel, garatokkal

-          meghajtó egység  (hajtómű, tengelykapcsoló, motor)

-          SZÁLLÍTÓHEVEDER, gumiheveder

Tehát a gumi-, szállítóheveder a szállítószalag része.

A szállítószalag, az egyéb szállítási módokkal szemben az egyik leggazdaságosabb szállítási eszköz. Nagyfokú üzembiztonság, egyszerű kezelés, fajlagosan kis energiafelhasználás. Sok területen alkalmazható (mélyművelésű bányákban és külszíni fejtéseknél, építőiparban, kohászatban, kokszolókban, élelmiszeriparban, cement és mészművek, gépipar, kikötőkben hajók ki és berakodásánál, mezőgazdaságban, stb.), ahol nagy tömegű anyagot, árut kell szállítani.

A gumiheveder a szállítószalag legdrágább, koptató hatásnak kitett része, így annak élettartama az egész szállítás gazdaságosságát jelentősen befolyásolja, de nem csak ezért érdemes minőségi terméket használni. A gyengébb minőségű gumihevederek környezet- és sajnos egészségkárosítóak is lehetnek, a belőlük kipárolgó anyagok miatt. A jobb minőségű szállítóhevederek, magasabb műszaki tartalmúak, gazdaságosabb üzemeltetésűek és nem utolsó sorban kevésbé környezetterhelőek.

Elakadt? Segítünk!
+36 23 511 690 | +36 30 311 6243
- vagy -